Fixed Price Projects          Flexibele IT oplossingen

Software op maat              Web Applications

09
Als u op zoek bent naar een nieuwe aanbieder voor outsourcing oplossingen, dan belooft dit jaar een interessant jaar te worden. We staan namelijk op het punt van een heuse prijzenoorlog tussen aanbieders van outsourcing diensten. Een groot aantal contracten zal namelijk dit jaar verlopen waardoor de verschillende spelers tegen elkaar zullen opbieden om nieuwe contracten binnen te slepen.

Volgens adviseur Steve Hall van Information Services Group loopt er dit jaar en volgend jaar voor zo'n 100 miljard dollar aan contracten af. Er is echter in de tussen tijd een hoop veranderd in de automatisering waardoor er bij het sluiten van nieuwe contracten andere verwachtingen zijn.

De belangrijkste verandering in de branche is de introductie van de cloud. Waar cloud diensten een paar jaar terug nog een relatief nieuwe ontwikkeling waren, zijn deze inmiddels flink ingeburgerd. De processen binnen de automatisering zijn dan ook ondertussen aangepast op deze nieuwe mogelijkheden.

Dankzij de cloud kunnen processen efficiënter en sneller worden opgelost. Hierdoor gaan ook de kosten omlaag. Inkopers van outsourcing oplossing zijn hier echter van op de hoogte en verwachten dan ook een flinke keldering in de prijs. Dit is niet perse een genadeslag voor automatiseringsbedrijven omdat vanwege de kostenbesparingen ook met een lagere omzet gunstige winstmarges behaald kunnen worden. Voor de werkgelegenheid in de sector is het, op het eerste gezicht, echter minder gunstig.

Het outsourcen van uw automatisering kan dus dit jaar goedkoper. Toch moet u zich afvragen of goedkoop niet tot duurkoop leidt. Zaken waar u rekening mee moet houden wanneer u kiest voor een zeer goedkope aanbieder zijn als volgt:
  • Is de technologie en het systeem waar het automatiseringsbedrijf mee werkt uitvoerig getest of gaat het om een nieuw systeem dat zich nog niet (helemaal) bewezen heeft?
  • Zijn de processen uniek voor de desbetreffende automatiseerder, of kan ik makkelijk overstappen naar een andere aanbieder wanneer het contract afgelopen of verbroken is.
  • Hoe groot is de kans dat de service die u krijgt in gevaar komt wanneer de winstmarges te laag blijken te liggen?
Actions: E-mail | Permalink |