Fixed Price Projects          Flexibele IT oplossingen

Software op maat              Web Applications

14

Er moet meer aandacht worden besteedt aan het kweken van een gunstig milieu voor Belgische start-ups. Dat is de insteek van de Belgian Startup Manifesto welke opgesteld is door een verbond van diverse Belgische ondernemers en start-ups.

Door meer te investeren in Belgische start-ups zullen er meer Belgen de stap tot ondernemen zetten en zullen meer start-ups de rumoerige beginjaren overleven. In het manifesto is onder andere opgenomen dat de Belgische overheid moet inzetten op het ontstaan van 10.000 nieuwe ondernemingen en het creëren van 100.000 nieuwe banen.

Het manifesto bevat verder vijf eisen welke de overheid als richtlijn zou moeten aanhouden bij het uitvoeren van haar digitale beleid. Deze eisen zijn als volgt:

- Meer aandacht voor vaardigheden als ondernemen en programmeren in zowel het Belgische onderwijssysteem alsmede binnen de Belgische samenleving zelf.
- Het opstarten van een algemene vennootschap welke beginnende ondernemers helpt met het overleven in de beginfase van het bedrijf.
- Het aanvragen van diverse subsidies moet makkelijker en overzichtelijker worden.
- Het opstarten van een portaal waar alle start-ups hun diensten en producten kunnen aanbieden.
- Meer aandacht voor de successen van Belgische ondernemers en start-ups.

Het manifesto werd tijdens de Tech Startup Day aan Minister de Croo, Minister van de Digitale Agenda, overhandigd. De Croo zal komende april de eerste opzet van de digitale agenda presenteren. Belgische ondernemers hopen dat met het manifest in ieder geval een aantal van hun punten in deze opzet opgenomen zullen worden.
Actions: E-mail | Permalink |