Fixed Price Projects          Flexibele IT oplossingen

Software op maat              Web Applications

12

Goed nieuws voor alle leerlingen en studenten uit België. Microsoft biedt namelijk een cadeautje. In de nabije toekomst kunnen zowel leerlingen als leraren gratis beschikken over Office 365, de geabonneerde cloud versie van Microsoft Office.

Op het moment wordt de dienst uitgerold naar scholen over de hele wereld. Scholen en onderwijsinstellingen in Vlaanderen hebben geluk en zullen eerder over de dienst beschikken dan scholen in het zuiden van het land. Uiteindelijk is het echter de bedoeling dat alle scholen in België gebruik kunnen maken van de cloudsoftware, zonder hiervoor te hoeven betalen.

Het in gebruik nemen van de software is tamelijk eenvoudig. De leerlingen en leraren zullen via hun school een licentie moeten opvragen bij Microsoft. Daarna kan men ongelimiteerd gebruik maken van de dienst.

Microsoft hoopt met deze actie te voorkomen dat leerlingen opgroeien met andere clouddiensten als Google Docs. Het is daarnaast ook niet een geheel gratis product. Enkel scholen die al een bestaand contract hebben met Microsoft, kunnen gebruik maken van het aanbod. Daarmee kan het dus ook gezien worden als een upgrade, en niet een gratis product aangezien er in het verleden voor betaald is. Hoe dan ook, voor Belgische leerlingen is het een aangenaam geschenk.

Actions: E-mail | Permalink |