Fixed Price Projects          Flexibele IT oplossingen

Software op maat              Web Applications

02

Microsoft maakt OneDrive opnieuw aantrekkelijker door de capaciteit van de online opslagdienst opnieuw uit te breiden. Klanten met een abonnement op Office 365 hoeven zich niet meer zorgen te maken of hun cloud vol raakt. Zij beschikken namelijk sinds kort over onbeperkte online opslagcapaciteit.


Overigens zullen niet alleen klanten met een Office 365 abonnement hiervan profiteren. Ook zakelijke klanten zullen in de nabije toekomst over oneindig virtuele schijfruimte beschikken. Op het moment zullen zij het echter nog met 1 TB per account moeten doen. Microsoft zal namelijk de onbeperkte online schijfruimte voor zakelijke abonnement pas volgend jaar uitrollen.

Het is niet de eerste keer dat Microsoft er voor kiest om de capaciteit van OneDrive accounts aan te passen. Eerder dit jaar werden zowel de prijzen als de maximale capaciteit aangepast. Of de maximum grootte van bestanden met deze trend mee zal veranderen, is nog niet bekend.

De keuze voor Microsoft om OneDrive aantrekkelijker te maken, is geen verrassing. Er woedt op het moment een heuse prijzenslag tussen aanbieders van virtuele schijfruimte. De belangrijkste concurrenten voor Microsoft zijn Google en Amazon.

Microsoft geeft aan dat zij niet per se de goedkoopste speler op de markt willen zijn. Bij meer complexe diensten waar de softwaregigant ver op de concurrentie uitloopt, mogen klanten niet de laagste prijs verwachten. Reguliere clouddiensten zijn tegenwoordig echter standaard geworden, waardoor Microsoft besloten heeft om geen premium tarieven voor deze diensten te rekenen.

Actions: E-mail | Permalink |