Fixed Price Projects          Flexibele IT oplossingen

Software op maat              Web Applications

27
Internet of Things, afgekort IoT, is de nieuwe term waar u het afgelopen jaar eigenlijk niet om heen kon. IoT is op het moment een hot topic en daar is alle reden toe. De mogelijkheden van deze nieuwe fase in de digitale revolutie biedt een oneindig aantal (zakelijke) mogelijkheden en bedrijven zijn dan ook volop bezig om te bekijken hoe zij deze technologie kunnen gebruiken om hun huidige bedrijfsprocessen aan te passen.  IoT zal de manier waarop bedrijven werken flink omgooien

Volgens consultant en technisch dienstverlener Accenture zal IoT ingezet worden om digitale services te integreren met huidige industriële processen. Het zal dan ook met name de productie industrie zijn die veel kan profiteren van IoT indien deze op de juiste manier wordt op ingezet.

Door over te schakelen naar een hybride, cyberfysisch productieproces en supply chain kan de totale productie naar verwachting met ongeveer 30% worden opgeschroefd. Bovendien nodigt IoT uit tot meer innovaties in de productielijn. Omdat straks alle machines en apparatuur met elkaar in verbinding staan en data uitwisselen, kunnen er volledige, realtime analyses opgesteld worden van het productieproces waardoor er meer informatie beschikbaar is voor het stroomlijnen van bedrijfsprocessen.

Accenture verwacht dat door de inzet van IoT de productie industrie een broodnodige impuls te geven. Er wordt verwacht dat de productie sector binnen vijf tot zes jaar meer dan 500 miljard dollar zal investeren in IoT. Met het omvormen van deze productie- en bedrijfsprocessen zullen er ook veel banen gecreëerd worden. Het huidige personeel moet immers getraind worden om met deze nieuwe veranderingen om te kunnen gaan. Bovendien moeten deze systemen van te voren ontworpen en ontwikkeld worden.

Actions: E-mail | Permalink |