Fixed Price Projects          Flexibele IT oplossingen

Software op maat              Web Applications

08

Het ziet er naar uit dat technische opleidingen eindelijk een opmars beginnen te maken in Vlaanderen. Agoria Vlaanderen heeft het aantal voorlopige inschrijvingen voor technische studies van dit jaar vergeleken met vorig jaar en neemt een stijgende trend waar. De eerste week lagen de inschrijven 3% hoger dan het jaar daarvoor.

 

In de eerst week schreven zich in totaal 3.447 studenten in voor technische studies als ICT en technologie. Daarmee is zowel Agoria Vlaanderen als het Vlaamse bedrijfsleven gunstig gestemd. Er is namelijk nog altijd een behoorlijk grote vraag naar personeel met een technische opleiding. Het aantal studenten dat een technische opleiding afrondt bleef echter altijd achter.

Om maar eens een illustratie te geven: de vraag naar technisch opgeleid personeel is zo groot dat deze pas voldaan zou kunnen wanneer er iedere jaar minimaal 9.000 Vlaamse studenten aan een technische opleiding zouden beginnen (en afronden). Vorig jaar lag het aantal echter op 7.248 technische studenten.

Het is dan niet wonderbaarlijk dat afgestuurde studenten met een technische opleiding bijna allemaal in het eerste jaar al een baan vinden. Er wordt bovendien extra aandacht geschonken aan het aantrekken van vrouwelijke studenten. Deze zijn op de technische faculteiten nog altijd in de minderheid.

Om ervoor te zorgen dat technische studies onder de aandacht blijven, houdt Agoria Vlaanderen nu de hele maand september een actie om jonge Vlamingen erop te wijzen dat technische studies u een geweldig toekomstperspectief bieden, ook voor meisjes.

Actions: E-mail | Permalink |