Fixed Price Projects          Flexibele IT oplossingen

Software op maat              Web Applications

12
Internetbankieren is het afgelopen decennium inmiddels ingeburgerd bij de bevolking. Ondanks dat er zo nu en dan een bericht opduikt over de veiligheid van internetbankieren, maakt het overgrote gedeelte van de mensen gebruik van deze mogelijkheid. Het internetbankieren proces is echter, ondanks er al jaren voorbij zijn gegaan, niet makkelijker of sneller geworden. Maar daar komt binnenkort een einde aan.

Drie specialisten op het gebied van online transacties, Paybox, PaySquare en Unified post, hebben een technologie ontworpen die het mogelijk maakt om via een MasterCard rekeningen te betalen zonder dat u een cardreader nodig heeft en u tot een portaal hoeft in te loggen. De technologie heet OneClickPay.

Hoe werkt het deze dienst? Het is vrij eenvoudig en dat is maar goed ook, want het is juist de bedoeling dat internetbankieren makkelijker en sneller wordt. De betalingsdienst OneClickPay stuurt rekeningen die u moet betalen naar uw e-mail. U kunt dan in de e-mail op een knop drukken om direct het openstaande bedrag te storten naar de leverancier.

De cardreader is niet helemaal verbannen. Iedere keer dat een nieuwe leverancier wordt toegevoegd, moet de betaling worden geverifieerd met de cardreader. Met name het betalen van terugkerende rekeningen wordt een stuk sneller en eenvoudiger.

Het succes van OneClickPay zal afhankelijk zijn van hoeveel onderneming uiteindelijk bij het systeem aanmelden. Deze ondernemingen worden overigens op voorhand gecontroleerd door het platform. Daarnaast kunnen de ondernemingen geen rekening sturen als u uw rekeningnummer niet heeft bevestigd.

Energieleverancier Eni is één van de eerste ondernemingen die gebruik van het systeem maakt. Klanten van Eni kunnen dus nu al via de e-mail betalen. De dienst is momenteel enkel beschikbaar voor desktop computers maar er wordt gewerkt aan een app voor smartphones.
Actions: E-mail | Permalink |