Fixed Price Projects          Flexibele IT oplossingen

Software op maat              Web Applications

11
Startende ondernemers in de Belgische IT sector krijgen advies van succesvolle Belgische ondernemers als Louis Jonckheere, Xavier Damman, Tanguy Peers en Davy Kestens. Zij willen enthousiaste Belgische starters helpen met de ervaring die zij hebben opgedaan in het Amerikaanse Silicon Valley.

Eens stonden deze vier heren in dezelfde schoenen als de nieuwe lichting Belgische ondernemers. In Silicon Valley is het echter doodgewoon dat de gevestigde orde beginners een handje op weg helpt. Er is minder vrees voor concurrentie vanwege het "Pay it forward" principe. De gemeenschap is gebaseerd op hulp ontvangen en hulp doorgeven. Uiteindelijk komt de goede wil weer bij de oorspronkelijke weldoener.


In België is dit principe echter vrijwel onbekend. Daarom geven de vier succesvolle ondernemers het goede voorbeeld door de meest voorkomende struikelblokken te bespreken. Aan het werven van klanten, het opstellen van een marketingstrategie, het vinden van investeerders en het behalen van winst zitten ook mindere kanten die belicht moeten worden. Ondernemen betekent niet alleen het luisteren naar succesverhalen maar ook naar tegenslagen.

Juist die tegenslagen kunnen cruciaal zijn. Het is niet nodig om de fouten van de ander te blijven herhalen. Met de kennis en ervaring van de vier Belgische topondernemers kunnen startende ondernemers fouten voorkomen.

De samenwerking van de vier Belgische topondernemers en de nieuwe lichting ondernemers wordt mede mogelijk gemaakt via Startups.be, een platform voor startende ondernemers in België. De communicatie tussen beide partijen vindt voornamelijk via Skype plaats maar de heren zijn bereid om bepaalde weken in het jaar in België af te spreken voor een gesprek.
Actions: E-mail | Permalink |